Úvod » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové múky » Wolfberry Tapioková múka BIO 400 g
Tapiokový múku môžete použiť ako univerzálny kuchynskú prísadu. Ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a dusených jedál, k príprave krémov, pri pečení múčnikov a dezertov alebo na výrobu výborného pudingu.
Ideálne je tiež ako náhrada želatíny či ryže.
charakteristika
Rovnako ako v našich krajinách používame pri varení zemiakový alebo kukuričný škrob, tak siahajú Juhoameričania a Aziati po tapioca. Na rozdiel od tunajších škrobov vyniká tapioka svojím univerzálnym využitím.
Nepatrí k strukovinám ani obilninám a neobsahuje teda lepok či iné alergény. Je vyhľadávaná pri bezlepkovej, bezlaktózové, Paleo alebo nízkocholesterolovej diéte. Je však nevhodná pri nízkosacharidovej diéte - obsahuje totiž toľko komplexných sacharidov ako zemiaky. Ak sa zaujímate o zdravú výživu, potom by tapioka rozhodne nemala uniknúť vašej pozornosti.
Nutričné hodnoty v 100 g Energetická hodnota: 1485 kJ / 350 kcal; Tuky: 0,5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 86 g; z toho cukry: 0,5 g; Vláknina: 0,9 g; Bielkoviny: 0,5 g; Soľ: 0,1 g.
zloženie 100% škrob z hľúz kríka manioku skladovanie Skladujte v suchu
Krajina pôvodu Thajsko
obsah 400 g