Tento web využíva na poskytovanie služieb, uľahčenie použitia, analýzu návštevnosti a personalizáciu reklám súbory cookies. Používaním webu vyjadrujete súhlas s použitím cookies.

Úvod » RAW food » Ostatné RAW produkty » Vitalvibe Kakaové bôby nelúpanej BIO 250 g


        

Vitalvibe Kakaové bôby nelúpanej BIO 250 g

skladom

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 1112
EAN kod: 8595619500093
bežná cena 9,60 EUR
naša cena bez DPH : 7,93 EUR
naša cena s DPH (15 %):
9,12 EUR

do košíka:
  ks  

Kakaové bôby lúpanej BIO

čokoláda je jedným z najobľúbenejších pokrmov na svete. Napriek tomu väčšina ľudí nikdy neokúsil kakaové bôby, z ktorých čokoláda pochádza! Kakaovník je ovocie, ktoré rastie v trópoch, botanicky sa radí k orechom a chutí ako horká čokoláda.


Kakaové bôby sú nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Sú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva a neobsahujú lepok. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a predstavuje výborný prostriedok, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl. S plnou chuťou a bohatou arómou sú ideálne do koktailov, dezertov a čokoládových snackov. Kakaové bôby nie sú pražené, takže sú v nich zachované všetky zdraviu prospešné látky.

Kakaové bôby obsahujú:


Horčík - zvyšuje vitalitu srdcového svalu, znižuje krvný tlak a podporuje činnosť srdca.

Veľké množstvo antioxidantov (flavonoidov) - konkrétne viac ako čučoriedky, červené víno a čierny čaj a až štyrikrát viac než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chránia telo proti starnutiu a obsahujú aj látky, ktoré vyvolávajú eufóriu a dobrú náladu (endorfíny ako pri podaní dobrého výkonu, fenyletylamín ako pri zamilovanosti a anandamin ako afrodiziakum a chemikálie šťastie spôsobujúce blaženosť a uvoľnenie). Náladu zase zvyšuje fenyletylamín, ktorý je okrem kakaa obsiahnutý v prirodzenej forme aj v modrozelené riase. Podľa článku v New York Times obsahujú kakaové bôby na 100 g svojej váhy 10 g antioxidantov, čo je viac, než akákoľvek iná potravina.

Kakao okrem antioxidantov a horčíka obsahuje tiež veľké množstvo železa. Produkty zo surového kakaa sú zdrojom betakaroténu, bielkovín, Omega 3 kyselín, vápnika, zinku, železa, medi, draslíka, síry a stres uvoľňujúceho horčíka. Kakao je skvelým zdrojom serotonínu, dopamínu a fenyletylamínu, čo sú neurotransmitery, ktoré zmierňujú depresie a naopak podporujú dobrú náladu, eufóriu, blaženosť a uvoľnenie. Vitamín B posilňuje činnosť mozgu.


Všetci, ktorí jedia čokoládu, vedia, že kakao zmenšuje chuť k jedlu. Kakao ako také teda nemožno spájať s obezitou, ba naopak konzumácia surových kakaových produktov pomáha znižovať váhu.

Hovorí sa, že králi mexických Mayov pili až tridsať čokoládových nápojov denne, aby zvýšili svoju ráznosť a kakaové bôby slúžili v mayskej civilizácii ako platidlo.

Použitie:
Kakaové bôby majú ľahko horkastú chuť. Dajú sa konzumovať buď samotné, alebo namočené napríklad v mede. Môžeme ich tiež mixovať do koktailov a rôznych dezertov, poprípade je zmiešať s kustovnice čínsku a hrozienkami.

Hodnoty na 100g

 

Energie

601 kcal/2516 kJ

Bielkoviny

12 g

Tuky celkem

52 %

Sacharidy celkom

30 g

Cholesterol

0 g

Vláknina

6,4 g

Sodík

70 mg

Draslík

366 mg

Vápník

107,4 mg

Železo

3,6 mg


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NjYyMmM2ZT