Tento web využíva na poskytovanie služieb, uľahčenie použitia, analýzu návštevnosti a personalizáciu reklám súbory cookies. Používaním webu vyjadrujete súhlas s použitím cookies.

Úvod » Liečivé a povzbudzujúce byliny » Salvia Paradise Pestrec mariánsky plod celý 100g


        

Salvia Paradise Pestrec mariánsky plod celý 100g

skladom

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 331
Výrobca: Salvia paradise
EAN kod: 8595595904243
bežná cena 4,90 EUR
naša cena bez DPH : 2,57 EUR
naša cena s DPH (15 %):
2,95 EUR

do košíka:
  ks  

Pestrec mariánsky je jednoročná alebo dvojročná bylina dorastajúca do výšky až 1,5 m. Patrí do čeľade Asteraceae - astrovité. Pôvodom je zo suchých oblastí Stredomoria a juhovýchodnej Ázie. Kvitne koncom júna a jeho purpurovo červené kvety pripomínajú bodliak. Pre fytoterapeutickej účely sa zbierajú plody, ktoré sa z kvetov vyvíjajú na konci leta. Pestrec je schopný udržiavať zdravie pečene, kontrolovať cholesterol a podporuje očistu pečene. Pečeň, ako je známe, sú tzv. Továrňou a filtrom krvi.

Je to najväčší orgán tela, ktorý je schopný spracovať aj 2 l krvi za minútu. Pestrec mariánsky je naozajstným gigantom v boji s pečeňovými problémami. Kto chce pečeň zdravá mať toho, pestrec začne jesť. Ďalšie schopnosťou pestreca mariánskeho je udržiavať normálnu zdravie srdca a tráviace zdravie. Dobré zažívanie je základným predpokladom preto, aby človek bol schopný zužitkovať všetko potrebné získané z potravy. Pestrec má vplyv na žlčník a jeho zdravie - žlčník má za úlohu skladovať a upravovať žlč (žlč je dôležitá pri trávení najmä tukov, medzi jednotlivými jedlami je ukladaná a zahusťovaná práve v žlčníku). Pestrec mariánsky je antioxidantom, teda látkou napomáhajúce odbúravať kyslíkové radikály z tela. Ďalším tromfom pestreca je schopnosť podporovať prirodzenú obranu a odolnosť organizmu pred vonkajšími, ale i vnútornými vírusmi a baktériami. Ďalej je prospešný pri kontrole hladiny cukru v krvi.

Tieto hodnoty udržiava a vyrovnáva do normálu.

Použitie: Semená dodávame celá, zachovajú si tak dlhšiu dobu čerstvosť, avšak je nutné ich pred prípravou čaju rozdrviť, aby došlo k účinnému vylúhovanie. Na prípravu čaju použijeme jednu lyžicu rozdrvených plodov, zalejeme vriacou vodou a necháme 15 min. lúhovať. Užívame 2-3 × denne. Je tiež možné 2 × denne rozhrýzť a zožrať 1 čajovú lyžičku.

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

ostropestrec
adriana
11.01.2015 18:13
ZjNjNGQyM