Tento web využíva na poskytovanie služieb, uľahčenie použitia, analýzu návštevnosti a personalizáciu reklám súbory cookies. Používaním webu vyjadrujete súhlas s použitím cookies.

Úvod » Nepražené kakao a boby » Boby sekané » Salvia Paradise Kakaové bôby nepražené Pobrežie Slonoviny 1000 g


        

Salvia Paradise Kakaové bôby nepražené Pobrežie Slonoviny 1000 g

skladom

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 10
Výrobca: Salvia paradise
bežná cena 28,49 EUR
naša cena bez DPH : 25,39 EUR
naša cena s DPH (15 %):
29,20 EUR

do košíka:
  ks  

100% nepražené kakao, pravá čokoláda v tej najčistejšej a najzdravšie podobe. Kakaové bôby sekané sú z Pobrežia Slonoviny. Sú jemne fermentované, teda si zachovávajú typickejší čokoládovú arómu. Kto si dnes dokáže predstaviť svet bez čokolády? Len máloktorý z nás. Avšak nie je to tak dlho, čo sme mohli začať brať čokoládu ako samozrejmosť.

V r. 1519 španielsky dobyvateľ Hernando Cortéz objavil tajomstvo nápoja vládcu Aztékov. Nápoj bol tmavý, horký, z vysoko cenených kakaových strukov. Za 100 kakaových strukov sa v tej dobe dal kúpiť jeden zdravý otrok. Už to napovedá, prečo Aztékovia držali tmavý nápoj v tajnosti pred celou Európou. V 16. st. sa uskutočnila snaha doviezť z Mexika do Španielska 200 ton kakaových strukov, však niekoľko lodí bolo zajatých a tajomstvo po 100 rokoch prezradené. V priebehu 17. st. sa s kakaom zoznámil zvyšok Európy. Najviac ho ospevovali Holandsko, Švajčiarsko, Anglicko, Belgicko, ...

Až do 19. st. sa čokoláda konzumovala ako nápoj, ale už s pridaním cukru či mlieka. Avšak vždy ako tekutina. Je tomu ešte len cca 150 rokov, kedy ľudstvo prišlo na cukríky, tabuľkové čokolády - presne tak, ako je nám známa čokoláda dnes. Kakaové bôby sú predvolené surovinou na výrobu čokolády. Väčšina z nás vníma čokoládu ako nutné nezdravé maškrtenie - nutné preto, že čokoláda tvorí až 1% spotreby potravín západnej civilizácie, avšak s kakaovými bôbmi je tomu diametrálne inak. Kakaové bôby sa radí medzi SUPER FOOD a ich vlastnosti sú nezanedbateľné. Cítite sa dobre po zjedení čokolády? Čokoláda je už riedená, vyskúšajte, ako na vás zapôsobí čisté kakao - neriedená čokoláda.

Chuť surového nepraženého kakaa niekto kedysi nazval tou najčokoládovejšia čokoládou. Toto prirovnanie je maximálne výstižné. Pri prvom okusení budete cítiť silnú výraznú čokoládovitost, avšak bez stôp sladkosti. Toto prvé stretnutie automaticky vyzve človeka k ďalšej ochutnávke. Sekané kakaové bôby sú na skus mäkké podobne ako lieskové oriešky. Neškodí zubom a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Na kakaové bôby si človek zvyká postupne počas jedného 50g balenia. Mnohým ľuďom schádza enormný sladkosť čokolády, avšak po skonzumovaní vrecka, po okusení všetkých vlastností bôbov, sa už žiadna čokoláda nebude zdať dosť čokoládová ...

Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch kakaových bôbov na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári. Tradičné použitia: Kakaové bôby, ako už bolo spomenuté, možno konzumovať namiesto čokolády ako pochutinu. Je vhodné ich využívať pri varení, pečení, príprave dezertov, nápojov či skúsiť vyrobiť vlastné domáce čokoládu. Kakaových bôbov nezjete toľko ako sladkej čokolády, okamžite navodzujú pocit sýtosti.

Nutričné ​​hodnoty: Nutričné ​​hodnoty v 100 g Energetická hodnota 1 943 kJ / 464 kcal bielkoviny 14,29 g tuky 39,29 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 24,43 g sacharidy 39,29 g - z toho vláknina 32,1 g - z toho cukor 0 g sodík 0 mg

Krajina pôvodu: Pobrežie Slonoviny

Surovina pre individuálne použitie

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

YTllMGN