Tento web využíva na poskytovanie služieb, uľahčenie použitia, analýzu návštevnosti a personalizáciu reklám súbory cookies. Používaním webu vyjadrujete súhlas s použitím cookies.

Úvod » RAW food » Ostatné RAW produkty » Iswari Kakaové bôby Exotica v kokosovom cukru BIO 100g


        

Iswari Kakaové bôby Exotica v kokosovom cukru BIO 100g

skladom

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 1114
EAN kod: 5600244397475
bežná cena 6,20 EUR
naša cena bez DPH : 4,09 EUR
naša cena s DPH (15 %):
4,70 EUR

do košíka:
  ks  

Kakaové bôby v kokosovom cukru BIO

drvené nepražené kakaové bôby obalené v kokosovom cukru sú výnimočnou lahôdkou, ktorá kombinuje jemnú horkosť kakaa najkvalitnejšie odrody Criollo s karamelovou sladkosťou kokosového cukru, ktorý je získavaný z kvetov kokosových paliem. Kakao je jednou z najvýživnejších plodín na svete vďaka vysokému obsahu minerálov, enzýmov a antioxidačné kapacite. Kokosový cukor je nerafinované sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom 35. Vďaka tejto kombinácii si môžete dovoliť túto mimoriadnu pochutinu bez výčitiek svedomia voči Vášmu telu. Pozor: produkt spôsobuje ťažkú chuťovú závislosť :-)!

 

  • Obsahuje enzýmy dobrej nálady
  • Mimoriadnej hodnoty antioxidantov
  • Obsahuje najmä horčík, draslík, železo, mangán a zinok
  • Mimoriadne lahodné, návyková chuť!

Podrobný popis
Kakao dokáže navodiť dobrú náladu, pocity šťastia a spokojnosti, ľahké afrodiziakum. Navyše skrýva MAO inhibítory (Monoamin Oxidase Inhibítory), ktoré spomaľujú odbúravanie andamidov a ďalších neurotransmiterov, zaisťujúc tým ich zotrvania v krvnom obehu, a tak umožňujú dlhšie trvanie príjemnej nálady.

Kakao je najbohatšou plodinou na antioxidanty, ktoré nás chránia pred pôsobením voľných radikálov (vznikajúcich v znečistenom prostredí, nekvalitné strave, prirodzenú rádioaktivitou, a pod.). Ich množstvo je klasifikované tzv. ORAC jednotkami - kakao ich obsahuje viac ako 500 (napr. U nás na antioxidanty bohaté čučoriedky obsahujú cca 50 ORAC). V kakau sú zastúpené v podobe polyfenolov, katechínov a epikatechín.


Kakao obsahuje nenasýtené mastné kyseliny omega 6, ktoré sú však v čokoládach pražením znehodnotené na zdraviu škodlivé transmastné kyseliny.


Kakao obsahuje aj niekoľko minerálov a vitamínov. Je zdrojom horčíka, železa, síry, chrómu, mangánu, zinku a medi.

Kokosový cukor je mimoriadny tým, že patrí medzi skutočné delikatesy a súčasne nášmu telu prospieva. Je získavaný v Indonézii ručným zberom nektáru z kvetov kokosových paliem. Nektár je potom spracovávaný v miestnych dedinách domorodcov a získané kryštáliky sú výnimočnou pochutinou s jemne karamelovou príchuťou.


Nízky glykemický index 35 ho robí vhodným sladidlom pre mierne diabetikov a tiež pre tých, ktorí uprednostňujú sladidlá, ktoré nezaťažujú pankreas. Ďalej obsahuje vysoké množstvo minerálov, ako horčík, draslík, zinok a železo. Je tiež bohatý na vitamíny sk. B.

Je považovaný za sladidlo, ktoré najmenej zaťažuje životné prostredie a je tak ideálny pre udržateľný rozvoj ekonomík tretieho sveta. Kokosový cukor nie je rafinovaný!

Bohužiaľ od 14.12. 2012 podľa nariadenia Európskej komisie č. 432/2012 nesmieme uvádzať vplyv potravín a väčšiny ich zložiek na ľudské zdravie - preto Vás prosíme, aby ste si prezkúmal vplyv látok obsiahnutých v kakau na ľudské zdravie sami z verejne dostupných zdrojov. Ďakujeme za pochopenie!spôsob použitiaPridajte do müsli, dezertov, jogurtov, ranných cereálií alebo maškrťte samotnej. Odporúčame konzumovať max. 20 g (4 malé lyžičky) / denne kvôli veľmi vysokému množstvo minerálov.

Nutričné hodnoty v 100 g:

Energia 601 kcal / 2516 kJ

Proteíny 12 gTuky 52 g

Sacharidy 30 g

Vláknina 6,40 g

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

MGM1M