Tento web využíva na poskytovanie služieb, uľahčenie použitia, analýzu návštevnosti a personalizáciu reklám súbory cookies. Používaním webu vyjadrujete súhlas s použitím cookies.

Úvod » Čaje » Matcha čaj » Čajová kvetina MATCHA TEA 30x2g


        

Čajová kvetina MATCHA TEA 30x2g

akcia

skladom

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 368
EAN kod: 8594169250502
bežná cena 15,06 EUR
naša cena bez DPH : 10,35 EUR
naša cena s DPH (15 %):
11,90 EUR

do košíka:
  ks  

o čaji matcha

Iba elitnej japonskí farmári poznajú know-how na výrobu čaju Matcha. Výroba tohto čaju je bezpochyby jednou z najnáročnejších metód produkcie čajov na svete. Matcha pochádza z čajovníka, ktorý sa pestuje špeciálnou zatieňovacie technikou. Štyri týždne pred zberom sa pole úplne zatieni. Špeciálna tieniaca technika zabráni až 90% slnečného svetla. Rastlina, ktorá je v tej chvíli takmer v úplnej tme kompenzuje nedostatok svetla intenzívny produkciou chlorofylu. To činí listy bohatšie na aminokyseliny a typická je pre nich smaragdovo zelená farba. Kvalitné Matcha spoznáte nielen podľa sýto zelenej farby, ale tiež podľa sladkastej a jemnej chuti. Zber čaju prebieha na začiatku mája. Aj v tejto dobe sú listy, ktoré sa na Matcha používajú trhané výhradne ručne. Ihneď po zbere sú listy prenesené do továrne - Aracha. Tu začína dlhá cesta premeny surových listov na absolútne jemný prášok.

Najskôr listy prejdú parou. Horúca para zabráni fermentácii, udrží listy čerstvé a zabezpečí, aby všetky živiny v čaji zostali. Potom sa listy usuší. Keď listy prejdú touto fázou, tak sa ich hmotnosť zníži takmer na pätinu. V tejto fáze sa tento čaj nazýva "Aracha", čo sa dá voľne preložiť ako surový čaj. Ďalšou fázou je selekcia čaju Aracha. Listy prichádzajú v rôznej kvalite a práve preto je potrebná kategorizácia. Odborníci posudzujú farbu, kvalitu a chuť čaju. Finálny čaj je zmesou rôznych odrôd a ústi do konzistentné kvality po celý rok. Na záver prebieha proces odstránenia stopiek, vetvičiek a ďalších nežiaducich častí tak, aby výsledným produktom bola tá najjemnejšia a najčistejšia dužina z čajovej rastliny. Tá je následne rozkrájané na rovnaké kusy a vzniká čaj "Tenchi".

MLETIE ČAJE MATCHA Posledným krokom vo výrobe čaju Matcha je mletie, ktoré prebieha v úplne hygienických priestoroch továrne za pomoci žulových mlynov. Tie čaj Tenchu ​​rozomelú na úplne jemný prášok a tým vzniká Matcha. Veľkosť jedného zrniečka je 5-10 mikrónov, pričom jeden mikrón je milióntina metra. Je to tak jemné, že sa prášok doslova rozpúšťa v ústach. Jeden žulový mlyn zomelie len 30-40 gramov čaju za hodinu a aj v 21. storočí len táto technika zaručí, že si čaj po čas výroby zachová svoju ojedinelú chuť, farbu a arómu. Miešanie rozdielnych tried čajových listov je jedným z najdôležitejších procesov pre zabezpečenie prvotriednej kvality čajov. Výroba čajovej zmesi je nevyhnutná pre dosiahnutie rozdielnych kvalít čaju Matcha. Existuje viac ako 10 rôznych tried kvality, ktoré sa od seba odlišujú jednak vo farbe, chuti a vôni. Matcha najvyššej kvality možno rozpoznať vďaka upokojujúce zelenej farbe a vôňu, ktorá by mala byť jemná a zároveň sladká. Aby bola zmes perfektná, tak je potrebné posúdenie ozajstného majstra, ktorý sa riadi podľa prísnych kritérií.

Návod na prípravu:

Do misky nasypte obsah sáčku a zalejte vodou s teplotou cca 70 °C a vyšľahajte kým sa Matcha nerozpustí.

Balenie: 5 balení po 30x2 g

Team superpotravina.sk Vám praje dobrú chuť!

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ODNmNjU0Z