Sirup z agáve
BIO Sirup z agáve je prírodným mexickým sladidlom na báze fruktózy. Rastlina agáve je tradičnou súčasťou stravy amerického juhozápadu a Mexika po celé stáročia, domorodí Mexičania hovoria šťave z agáve "medová voda" a agáve prezývajú "mexický strom života a dostatku". Z listov sa predtým vyrábal papier, z ostrých pichliačov ihly na šitie.
Starí Aztékovia považovali rastlinu agáve za posvätnú a verili, že šťava, ktorá vyteká po narezaní z listov a koreňov rastliny, čistí telo a dušu. Španielsky dobyvatelia potom využili rastlinu po svojom: fermentovali sladkú šťavu z agáve a získali tequilu.
Táto šťava má vysoký obsah polyfruktózya čiže inulínu, ktorý sa pri šetrnom zahusťovaní šťavy bez použitia akýchkoľvek chemikálií mení na jednoduchý cukor fruktózu. Sirup z agáve tejto značky pochádza z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, čo znamená, že bol pripravený z neliečených pokusných rastlín rastúcich v priemyslom nezasiahnutej krajine, a pri jeho výrobe neboli použité žiadne chemické látky.
Využitie: Sirupom z agáve je možno nahradiť biely cukor prakticky v ktoromkoľvek pokrmu. V recepte nahraďte požadované množstvo cukru trojštvrťovým množstvom sirupu a úmerne znížte množstvo tekutín rovnako ako pri použití medu. V pečených výrobkoch vynikne jeho schopnosť viazať vlhkosť a zabraňovať vysúšaniu pečiva.
Obsah: 352 ml
Zloženie: 100% zahustená šťava z bio agávy
Krajina pôvodu: Mexiko