Kokosový cukor
je mimoriadny tým, že patrí medzi skutočné delikatesy a súčasne nášmu telu prospieva. Je získavaný v Indonézii ručným zberom nektáru z kvetov kokových paliem. Nektár je potom sušený v miestnych dedinách domorodcov a takto získané kryštáliky sú výnimočnou pochutinou s jemne karamelovou príchuťou.
Má veľmi nízky glykemický index 35, čo ho robí vhodným sladidlom pre mierne diabetikov a tiež pre tých, ktorí uprednostňujú sladidlá. Kokosový cukor obsahuje veľké množstvo minerálnych látok (horčík, draslík, zinok a železo). Je okrem iného bohatý na vitamín sk. B.
Je považovaný za sladidlo, ktoré najmenej zaťažuje životné prostredie a je tak ideálny pre udržateľný rozvoj ekonomík tretieho sveta.
Použitie: káva, smoothie, koktail, čaj a ďalšie.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 319 kcal/1336 kJ
Proteiny 1,80 g
Tuky 3,40 g
Sacharidy 92,00 g
Vláknina 4,50 g